Повече отстъпки няма накъде да правим.Това коментира служебният премиер, който е

...
Повече отстъпки няма накъде да правим.Това коментира служебният премиер, който е
Коментари Харесай

Главчев за РСМ: Повече отстъпки няма накъде да правим

" Повече отстъпки няма накъде да вършим. "

Това коментира служебният министър председател, който е и външен министър, Димитър Главчев пред публицисти по отношение на изборните резултати в Република Северна Македония и европейския път на развиване на страната. Той участва в церемонията по издигането на знамето на Европейския съюз във връзка Деня на Европа пред президентската институция.

" Нека да изчакаме, да забележим какво държавно управление ще се образува. Надявам се и те да продължат европейската си вероятност.

Позицията, която имаме е общоевропейска позиция, на нашите другари от РСМ им е ясно, че в случай че не спазят условията за участие в Европейски Съюз, няма по какъв начин да се получи ", заяви Главчев.
Щяло да има забавяне на изборните резултати
" Очаквам акцията по-скоро да бъде почтена и транспарантна, да понижат градуса на напрежението, само че кой съм аз да давам препоръки на политиците ", разяснява той по отношение на началото на предизборната акция за изборите 2 в 1 на 9 юни.

Той добави, че в изборните протоколи ще бъдат обработени три пъти повече цифри, в сравнение с предходните, а броят на РИК-овете е същият. Според него това ще доведете до закъсняване на формалните резултати. За да няма подозрения, че нещо се прави „ на мрачно “, го оповестявам в този момент, добави Главчев.

По думите му няма по какъв начин нищо да се направи, тъй като е избрана числеността на РИК-овете по избирателен кодекс. Членовете на изборните комисии ще положат оптимални старания, уточни Главчев и прикани да не се нагнетява напрежение, че се бавят резултатите поради някакви други практики.

Служебният министър председател изясни, че всичко идва от това, че даже в многомандатни изборни региони, които са с малко мандати на националните избори, числата за претенденти са едни и същи. Листите са с една и съща бройка, добави Главчев. Той уточни още, че задачата на служебния кабинет е по-скоро логистична. Ние сме до деня на изборите, оттова поема ЦИК, ние следим да няма пазаруване и пласиране на гласове, сподели Главчев. Следенето е интензивно, както стана ясно от думи на служебния вътрешен министър Калин Стоянов, който разгласи по-рано през днешния ден, че има цели три сигнала.
До 10 дни трябвало да има план за граничния пункт на Малко Търново
Главчев разяснява и обстановката на граничния пункт в Малко Търново, като уточни, че пунктът не дава отговор на условията, получават се скупчвания, изключително в празнични дни.

" До 10 дни би трябвало да ни дадат план от Агенция " Митници " по какъв начин да се разшири пункта, след което ще предприемем по-нататъшни стъпки ", изясни Главчев. " На пункта има проблем и с пътя, само че в случай че чакаме пътя, в никакъв случай няма да разтеглим пункта, тъй че ще действаме поетапно ", изясни още той. 

Главчев разяснява още, че на вчерашната му среща с посланиците на страните членки на Европейския съюз, Съединени американски щати, Обединеното кралство и Швейцария, всички са изразили поддръжка за включването на България и по суша в Шенген, в това число и от Австрия. Очакваме до края на годината това да се случи, добави.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР